De weg van Pet-Nat

Koen wijst de weg

Ontdekkingsreis

    Sinds oktober 2020 is Koen begonnen aan een zoektocht naar de perfecte verhouding tussen tannines, zuren en al het andere dat er te vinden is in het smaken spectrum. Die reis werd gevaren onder de noemer: Wildbloei (zie: www.wildbloei.org).

Het startpunt: kennis opdoen bij De Nieuwe Winkel en Nevel, om deze daarna te bundelen in nieuwe gezonde frisdranken en non-alcoholische alternatieven. Gedurende 2021 zijn de Wildbloei Kombucha flessen verspreidt over Nijmegen en  op negen verschillende locaties te koop. Bijna een jaar verder, staat Koen's vizier op scherp: de wereld kennis laten maken met de natuurlijke bubbels van Wildbloei en andere gelijkgestemde producenten.

Dat doet hij met een winkel, productieruimte en leerplek in één. Een huiskamer voor alles dat te maken heeft met fermentatie, een plek om te zien en ruiken wat het inhoudt om met een andere pet op naar de traditionele dranken wereld te kijken. Zo kwam Pet-Nat tot bloei.

Alleen is Pet-Nat is niet zomaar bedacht om een alternatief te bieden. Er zit meer achter. Het consumeren van enorme hoeveelheden alcoholhoudende dranken heeft zich namelijk de afgelopen decennia vastgeroest in onze samenleving. Maar waarom eigenlijk? Kunnen we niet beter nét iets minder vaak alcohol drinken maar zorgen dat we er echt van genieten als die fles op tafel komt?

Mindful drinking, bewust consumeren of beter nog: Proeven, Ruiken en Ervaren! Voel de passie en kennis van de makers en laat je meenemen op ontdekkingstocht langs onverwachte smaaksensaties, unieke blends en oorverdovend lekkere dranken!

Het wordt tijd dat iedereen kan genieten van deze unieke dranken. Dus ga met ons mee op reis langs idyllische wijngaarden, experimentele brouwers en innovatieve kruidenblends. Op weg naar een gezonde en uitdagende wereld vol lekkers. Proost!