De Weg van Pet-Nat

Terug

Koen wijst de weg

Ontdekkingsreis

    Sinds oktober 2020 is Koen begonnen aan een zoektocht naar de perfecte verhouding tussen tannines, zuren en al het andere dat er te vinden is in het smaken spectrum. Die reis werd gevaren onder de noemer: Wildbloei (zie: www.wildbloei.org).

Het startpunt: kennis opdoen bij De Nieuwe Winkel en Nevel, om deze daarna te bundelen in nieuwe gezonde frisdranken en non-alcoholische alternatieven. Gedurende 2021 zijn de Wildbloei Kombucha flessen verspreidt over Nijmegen en  op negen verschillende locaties te koop. Bijna een jaar verder, staat Koen's vizier op scherp: de wereld kennis laten maken met de natuurlijke bubbels van Wildbloei en andere gelijkgestemde producenten.

Dat wil hij doen met een winkel, productieruimte en leerplek in één. Een huiskamer voor alles dat te maken heeft met fermentatie, een plek om te zien en ruiken wat het inhoudt om met een andere pet op naar de traditionele dranken wereld te kijken. Zo kwam Pet-Nat tot bloei.

Alleen is Pet-Nat is niet zomaar bedacht om een alternatief te bieden. Er zit meer achter. Alcoholhoudende dranken hebben zich namelijk de afgelopen decennia vastgeroest in onze samenleving als het gaat om hun imago van ontspannen en genieten. Maar waarom eigenlijk? Onderzoek wijst telkens uit hoe ongezond het is. Zonder bier of wijn ben je fitter, slaap je beter en verlies je zonder moeite gewicht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze voorbeeldrol naar jongeren en de grote groepen mensen die geen alcohol kunnen of mogen drinken. Neem bijvoorbeeld zwangere vrouwen, moslims of verslavingsgevoelige.

Naast persoonlijke gezondheid is er nog meer belangrijk. Moeder aarde. Met de verkoop van Wildbloei flessen hebben we in ons opstart jaar bomen kunnen aanplanten in het Vechtdal. Maar onze groene missie gaat veel verder: 50% van de nettowinst dient rechtstreeks te worden besteed aan de natuur. Hiermee compenseren we onder andere onze volledige uitstoot, dragen we bij aan een gezond en mooi leefklimaat en willen we een inspiratiebron zijn voor andere ondernemers om te laten zien dat het ook anders kan!

Het wordt tijd dat iedereen kan genieten zonder consequenties. Dus ga met ons mee op reis langs idyllische kombucha's en innovatieve kruidenblends. Op weg naar een gezonde en uitdagende wereld vol lekkers. Proost!